گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

زیر مجموعه پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف

گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

زیر مجموعه پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف

گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

پژوهشگران عضو گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه صنعتی شریف، اینجا از فکرها و دل نوشته هایشان راجع به فعالیت ها و هدف های گروه می گویند. مطالب منعکس شده در این وبلاگ، به هیچ وجه منعکس کننده دیدگاه رسمی گروه نیست و بیان کننده نظرات شخصی نویسندگان است.
برای ارتباط با ما به این آدرس ایمیل بزنید:
socialristip@gmail.com

کانال تلگرام کسب و کار اجتماعی

سامانه آموزشی سرو

خبرنامه کارآفرینی اجتماعی حرکت

خبرنامه حرکت یک

شماره های پیشین

به فهرست دریافت کنندگان خبرنامه کارآفرینی اجتماعی «حرکت» بپیوندید.

عضویت در خبرنامه

۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۶ ثبت شده است

شنبه 26 فروردین، چهارمین شماره‌ی خبرنامه کارآفرینی اجتماعی «حرکت» منتشر شد. این شماره، شامل اهم فعالیت‌های «گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی» و «انجمن حامیان فرهنگ قرض‌الحسنه و کارآفرینی اجتماعی» در زمستان سال 95 می‌باشد.

در این خبرنامه، مطالبی در مورد ترجمه کتاب "مدیریت از خیال تا واقعیت"، تدوین برنامه توسعه پایدار منطقه ای گلباف، کارگاه آشنایی با کارآفرینی اجتماعی در نخستین همایش ملی خیر ماندگار، نخستین همایش مسئولیت اجتماعی صنایع غذایی در حوزه سلامت، حضور تعدادی از کانون های کار و زندگی عضو انجمن حامیان فرهنگ قرض الحسنه و کارآفرینی اجتماعی در بیست و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، گزارش هفتمین، هشتمین و نهمین نشست ها از سلسه نشست‌های «همیاران توسعه محلی در ایران»، حضور انجمن در دومین نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر، حضور تعدادی از کانون های عضو انجمن در نهمین جشنواره محصولات ارگانیک و نشست علمی ارائه تجارب و دستاوردهای پروژه "ارائه و پیگیری سیاست های توسعه منطقه ای در دو منطقه پایلوت حوضه آبریز دریاچه ارومیه" ارائه شده است.

چهارمین شماره خبرنامه کارآفرینی اجتماعی حرکت از این لینک قابل مشاهده است.

همچنین می‌توانید از این لینک، اقدام به عضویت در این خبرنامه نمایید.

  • رضا طبیب زاده

طی سال‌های گذشته در بسیاری از مناطق کشور از جمله حوضه آبریز دریاچه ارومیه، ناکارامدی‌های زیاد، منجر به تاثیرات منفی بر مدیریت منابع آب شده است. استفاده بیش از ظرفیت از منابع طبیعی به ویژه آب، در کنار ثروت دولتی ناشی از فروش نفت، همواره نقش راهکارهایی در راستای سرپوش گذاشتن بر ناتوانی کشور از توسعه پایدار را بازی کرده‌اند. اگر چه گذر زمان نشان داده است این راهکارها بسیار کوتاه مدت و ناپایدار هستند، اما بازگشت از این مسیر سیاستگذاری برای کشور دشوار بوده است. برخی از نمودهای تاثیرات ناکارامدی‌ها بر مدیریت منابع آب در سطح مناطق کشور در ادامه ذکز می شود

  • سروش طالبی اسکندری

تدوین برنامه توسعه پایدار گلباف

سه شنبه, ۱۵ فروردين ۱۳۹۶، ۰۴:۵۰ ب.ظ

پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف به عنوان مشاور علمی-فرهنگی در حال یاری رساندن به ستاد معین اقتصاد مقاومتی گلباف است. در همین راستا، تدوین برنامه توسعه پایدار منطقه ای گلباف در دستور کار این نهاد قرار گرفته است. هدف اصلی تدوین این برنامه، فراهم آوردن مبنایی برای تصمیم گیری ها و مداخلات اساسی معین اقتصاد مقاومتی گلباف و سایر ذی نفعان محلی است. در واقع این برنامه، می تواند به مثابه یک راهنما، اولویت های توسعه پایدار گلباف و نیز محورهای اقتصاد مقاومتی در منطقه را مشخص نماید. همچنین بستر اطلاعاتی لازم برای اقدامات آیندگان درباره توسعه پایدار گلباف را نیز فراهم نماید.

پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف که سابقا دارای تجارب ارزنده ای در مطالعه و نیز اجرای برنامه های مرتبط با توسعه منطقه‌ای است، مدل‌های مختلف داخلی و خارجی مرتبط با توسعه منطقه ای را مورد بررسی قرار داده است تا بتواند از این تجارب برای تدوین برنامه های توسعه منطقه ای مبتنی بر نگاه توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی در مناطق هدف از جمله گلباف، بهره بگیرد.

مدلی را که پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف برای تدوین برنامه توسعه پایدار گلباف استفاده می­کند، به شکلی بسیار ساده شده (و بدون در نظر گرفتن اقدامات اجرایی) گام های زیر را در بر می گیرد:

 

* اقدامات انجام شده در جهت تدوین برنامه توسعه پایدار

تدوین برنامه توسعه پایدار گلباف، هم اکنون در فاز شناخت قرار دارد و پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف به عنوان کارگروه علمی-فرهنگی اقداماتی را به شرح زیر در این فاز انجام داده است:

·         برقراری ارتباط با ادارات، سازمان­ها و نهادهای ذی ربط

·         مشاهدات میدانی از ظرفیت ها و چالش های شهر گلباف و نیز روستاهای منطقه

·         بررسی اسناد بالادستی و مطالعات قبلی نظیر طرح-جامع تفصیلی شهر گلباف

·         گفت و گو با کارآفرینان، فعالین اجتماعی-اقتصادی، نخبگان محلی و ...

·         برنامه ریزی برگزاری نشست های چند ذی نفعی در ادامه مسیر

 

باور محوری ما در پژوهشکده این است که برای تدوین برنامه توسعه پایدار منطقه ای، نیازمند ابدعات و نوآوری ها و الگوسازی های بومی هستیم. لذا در تجاربی از جنس گلباف، سعی مان این است که علاوه بر بهره گیری از تجارب جهانی به ساخت نمونه های موفق و آزموندن مسیرهای جدید و ابتکاری نیز دست بزنیم تا بتوانیم به شکلی عمل گرایانه تر به اهداف تعیین شده برای تدوین برنامه توسعه پایدار منطقه ای دست پیدا کنیم.

امید است که در آینده نه چندان دور و با به سرانجام رسیدن تدوین این برنامه، بتوانیم دستاوردها و یافته های مهم آن را با شما به اشتراک بگذاریم. 

.

  • هامون طهماسبی