گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

زیر مجموعه پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف

گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

زیر مجموعه پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف

گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

پژوهشگران عضو گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه صنعتی شریف، اینجا از فکرها و دل نوشته هایشان راجع به فعالیت ها و هدف های گروه می گویند. مطالب منعکس شده در این وبلاگ، به هیچ وجه منعکس کننده دیدگاه رسمی گروه نیست و بیان کننده نظرات شخصی نویسندگان است.
برای ارتباط با ما به این آدرس ایمیل بزنید:
socialristip@gmail.com

کانال تلگرام کسب و کار اجتماعی

سامانه آموزشی سرو

خبرنامه کارآفرینی اجتماعی حرکت

خبرنامه حرکت یک

شماره های پیشین

به فهرست دریافت کنندگان خبرنامه کارآفرینی اجتماعی «حرکت» بپیوندید.

عضویت در خبرنامه

۷ مطلب توسط «سعید طالع شایان» ثبت شده است

یازدهمین نشست از سلسله "نشست­‌های توسعه محلی در ایران"، با موضوع "نگاهی آسیب‌­شناسانه به نقش اردوهای جهادی در کمک به توسعه محلی در ایران"، 24 مهرماه در پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

در ابتدای نشست، جناب آقای طهماسبی دبیر نشست، ضمن بیان تجربیات دو ساله برگزاری نشست­‌های توسعه محلی در ایران در پژوهشکده سیاستگذاری بیان داشتند که توسعه محلی در ایران آن‌چنان که در میدان عمل و عرصه به آن پرداخت شده است، در میدان بحث و نظر و ارزیابی به آن پرداخته نشده و پژوهشکده به عنوان یک بخش علمی و دانشگاهی، سعی دارد بیشتر به مسائل علمی الگوها و مباحث توسعه‌ای در خلال این نشست­‌ها بپردازد.

در بخش نخست این جلسه، تیم سازندگی سازمان بسیج دانشجویی، ضمن ارائه وضعیت و تاریخچه اردوهای جهادی به بیان گزارشی از فعالیت­‌ها و رویکردهای غالب این سازمان در سال 1395 پرداختند. در ادامه جناب آقای کمر روستا، مسئول هماهنگی تشکل‌های جهادی کمیته امداد و مسئول بنیاد جهادی مشکات، به آسیب‌شناسی اردوهای جهادی در بخش‌­های مختلف پرداختند. در انتها نیز فرصتی برای نظرات شرکت­‌کنندگان و پرسش و پاسخ ایشان فراهم گردید.


نشست اردو جهادی

  • سعید طالع شایان

قنوات رگ‌های حیات گلباف

پنجشنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۶، ۰۷:۳۱ ب.ظ

استان کرمان با مساحت 182 هزار کیلومترمربع (11 درصد از کل مساحت کشور) پهناورترین استان ایران می‌­باشد. به استناد آمار شرکت سهامی آب منطقه‌­ای استان کرمان، 2391 رشته قنات در این استان وجود دارد. از این تعداد قنات 375 میلیون مترمکعب آب استخراج شده که 6 درصد از میزان برداشت­‌های کل آب از منابع زیرزمینی را شامل می‌­شود.

بخش گلباف، با جمعیت 14473 نفر (بر اساس آماربرداری سال 1395)، به عنوان بخشی از شهرستان کرمان در فاصله 110 کیلومتر از شهر کرمان قرار دارد. بر اساس آماربرداری سال 1390، در این بخش حدود 18 قنات فعال وجود دارد که سالانه 3 میلیون مترمکعب آورد برای بخش گلباف دارند. به جز 5 قنات که 90 درصد آوردشان را برای کشاورزی در نظر گرفته‌­اند، مابقی قنوات، تقریبا تمامی آورد خود را به سیراب کردن باغات و مزارع کشاورزی اختصاص داده‌­اند. این آمارها وابستگی شدید کشاورزی _که نقش بسیار مهمی را در تولید و اشتغال منطقه دارد_ را به آب قنوات نشان می‌­دهد.


قنات خندق

دهانه قنات خندق در گلباف

  • سعید طالع شایان

نشست مدیریت مقاصد گردشگری

شنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۵۸ ق.ظ

دهمین نشست از سلسله نشست­‌های توسعه محلی در ایران با موضوع "مدیریت مقاصد گردشگری" در تاریخ 25 تیرماه در محل پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف برگزار گردید. در این نشست آقایان آذری و گل‌­عنبری تجربیات موسسه آوای طبیعت پایدار را در مدیریت مقاصد گردشگری به اشتراک گذاشتند.



بر اساس ارائه آقای آذری، مدیرعامل موسسه آوای طبیعت پایدار، پروژه­‌های مدیریت مقاصد گردشگری پروژه­‌هایی متشکل از مراحل زیر هستند:

ü        مرحله مطالعات گردشگری و محیط زیست و منابع انسانی.

ü        مرحله آموزش گام به گام.

ü        تلفیق نتایج و تحلیل علمی اطلاعات و آمارگیری علمی و... .

ü        تدوین برنامه جامع عملیاتی- تدوین استانداردها و ضوابط و ابلاغ آن­ها .

ü        تشکیل نهاد محلی گردشگری

ü        ایجاد پروژه مستقل صنایع دستی بانوان در روستاها

ü        تشکیل صندوق محلی گردشگری روستا

ü        فرآیند نظارتی و شورای دست­اندرکاران

برای دریافت ارائه ایشان می­توانید اینجا را کلیک کنید.

  • سعید طالع شایان

نهمین نشست از سلسله نشست‌های "توسعه محلی در ایران" با عنوان پیامدهای اجتماعی و محیط­زیستی توسعه محلی و گردشگری بر جوامع محلی توسط پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف، با حضور چهار تن از فعالین حوزه گردشگری (خانم­‌ها فاضل و امیری ‌و همچنین آقایان مغازه­‌ای و خیراندیش)‌ در روز 18 اسفند 1395 برگزار گردید.



  • سعید طالع شایان

دانش بومی و چالش‌های آب در ایران

چهارشنبه, ۲۵ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۰۶ ب.ظ

هشتمین نشست از سلسله نشست­‌های توسعه محلی در ایران با عنوان نشست دانش بومی و چالش­‌های آب در ایران در سالن خواجه‌نصیرالدین طوسی توسط پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف با هدف بررسی راه­‌حل­‌های خروج از بحرانِ آب در ایران با شرکت و سخنرانی علاقه­‌مندان به این حوزه برگزار گردید. در این نشست که در تاریخ 25 بهمن 1395 برگزار گردید، خانم خدیجه رضوی (موسسه توسعه پایدار سنستا)، آقای محمد درویش (مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست) و خانم فاطمه ظفرنژاد (پژوهشگر آب و توسعه پایدار) به ایراد سخن پرداختند.


  • سعید طالع شایان

دانش بومی و چالش‌های آب در ایران

شنبه, ۱۶ بهمن ۱۳۹۵، ۰۱:۴۶ ب.ظ

پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت به صورت منظم نشست‌هایی را با عنوان نشست‌های همیاران توسعه محلی برگزار می‌کند و در این نشست‌ها نمایندگان بیش از پنجاه گروه که در روستاهای دور افتاده ایران مشغول به فعالیت‌های توسعه محلی هستند، تجربیات خود را ارائه می‌دهند. در هشتمین نشست از این سلسله نشست‌ها قصد داریم «دانش بومی و چالش‌های آب در ایران» را مرور نماییم. طبق برنامه صورت گرفته، این نشست در تاریخ 25 بهمن و در دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد. محور جلسه ارائه 3 تن از صاحب‌نظران در این خصوص خواهد بود که با پرسش و پاسخ حضار ادامه پیدا خواهد کرد.

ارائه‌دهندگان این نشست و موضوعات مورد نظر ایشان به ترتیب زیر هست:

1)      خدیجه رضوی (موسسه توسعه پایدار سنستا): سنت‌های بومی ایران در «استفاده بهینه از آب» و «آبخیزداری». در این ارائه بیشتر موردکاوی‌های کاملا عملیاتی ارائه خواهد شد.

2)      محمد درویش (مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست): مشارکت‌های مدنی حوزه آب در فرهنگ بومی ایران

3)      فاطمه ظفرنژاد (پژوهشگر آب و توسعه پایدار): فرهنگ بومی ایران در زمینه حکمرانی آب

با توجه به این‌که این نشست می‌تواند به درک تاریخی پژوهشگران حوزه آب از حکمرانی و فرهنگ گذشته ایرانیان در موضوع آب و کشاورزی کمک کند، از تمامی دانشجویان، پژوهشگران و فعالین حوزه آب و محیط‌زیست دعوت به عمل می‌آید که در این نشست حضور به هم برسانند.

نکته:

با توجه به محدودیت مکانی، ظرفیت محدود بوده و علاقه‌مندان هر چه سریع‌تر اقدام به ثبت‌نام نمایند. در ضمن دوستانی که در ثبت‌نام با مشکل مواجهه شدند و یا امکان ثبت‌نام برای آن‌ها مقدور نشده است می‌توانند با سعید شایان (shayan_saeed@yahoo.com و یا شماره تلگرامی 09355421292) ارتباط بگیرند.


برای ثبت‌نام و حضور در این نشست به آدرس زیر مراجعه نمایید.

https://evand.com/events/aaaab

  • سعید طالع شایان

هفتمین جلسه از سلسله نشست‌های توسعه محلی در ایران، با موضوع فرایند احیای زنجیرۀ تولید مشارکتی با رویکرد حفاظت از تنوع‌زیستی و ذخایر ژنتیکی و ارقام مقاوم بوم‌سازگار در محل پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف در هفدهم آذرماه سال 1395 برگزار شد.

در این نشست احمد طاهری، رئیس هیئت‌مدیره انجمن کشاورزان زیست‌بوم سازگار ایران، با تأکید بر اینکه بذرهای اصلاح شده و وارداتی نیاز آبی بالایی دارند، از طراحی مدلی مبتنی بر شرایط محیطی ایران با استفاده از ارقام بومی و با تکیه بر حفاظت از منابع آب خبر داد. ایشان در این نشست که با حضور جمعی از فعالین محیط­زیست و علاقه­مندان به این حوزه همراه بود اظهار داشتند که علی‌رغم سروصدا، بوق و کرنا و وامصیبت‌های امنیت غذائی کشاورزی رایج، بیش از هفتاد درصد غذای جهان توسط کشاورزان خرده‌پا تولید می‌شود. ایشان همچنین افزودند از آنجا که تمرکز کشاورزی صنعتی و رایج بر افزایش عملکرد در واحد سطح است، پرداختن به مدیریت جامع و موارد دیگر، تحت‌الشعاع قرار گرفته است و همچنین پرت و دورریز ضایعات و محصولات کشاورزی و غذایی در سطح دنیا بسیار بیش از حد معمول شده است.



  • سعید طالع شایان