احیای زنجیره تولید مشارکتی با حفاظت از بذرهای بومی
هفتمین جلسه از سلسله نشستهای توسعه محلی در ایران، با موضوع فرایند احیای زنجیرۀ تولید مشارکتی با رویکرد حفاظت از تنوعزیستی و ذخایر ژنتیکی و ارقام مقاوم بومسازگار در محل پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف در هفدهم آذرماه سال 1395 برگزار شد.
در این نشست احمد طاهری، رئیس هیئتمدیره انجمن کشاورزان زیستبوم سازگار ایران، با تأکید بر اینکه بذرهای اصلاح شده و وارداتی نیاز آبی بالایی دارند، از طراحی مدلی مبتنی بر شرایط محیطی ایران با استفاده از ارقام بومی و با تکیه بر حفاظت از منابع آب خبر داد. ایشان در این نشست که با حضور جمعی از فعالین محیطزیست و علاقهمندان به این حوزه همراه بود اظهار داشتند که علیرغم سروصدا، بوق و کرنا و وامصیبتهای امنیت غذائی کشاورزی رایج، بیش از هفتاد درصد غذای جهان توسط کشاورزان خردهپا تولید میشود. ایشان همچنین افزودند از آنجا که تمرکز کشاورزی صنعتی و رایج بر افزایش عملکرد در واحد سطح است، پرداختن به مدیریت جامع و موارد دیگر، تحتالشعاع قرار گرفته است و همچنین پرت و دورریز ضایعات و محصولات کشاورزی و غذایی در سطح دنیا بسیار بیش از حد معمول شده است.
رئیس هیئتمدیره انجمن کشاورزان زیستبوم سازگار ایران بیان داشتند که به دلیل رشد فزاینده جمعیت جهان تا سال 2030، نیاز به غذا 50 درصد (نسبت به میزان فعلی) افزایش مییابد که برای پاسخگویی به این درخواست، نیازمند دستیابی به ارقام جدید با کمیت و کیفیت بالاتر هستیم که لازمه آن اصلاح نباتات در جهت خلق ارقام جدید متنوع گیاهی خواهد بود. طاهری پس از بیان اهمیتها و خطرات منابع ژنتیکی ایران، به مدل توسعهای «گروه تولیدی کشاورز نانوا»، نیز اشاره داشتند که با هدف احیای چرخه ارزشمند کشاورز و نانوا بگونهای که نان سالم و ارگانیک بدست مشتری برسد و کشاورزان نیز مزد واقعی زحمت خود را دریافت کنند، ایجاد شده است. ایشان در خصوص این مدل اظهار داشتند که شکلگیری گروه بر اساس ضرورتهای حفاظت از منابع آب، تنوعزیستی، ذخایر ژنتیکی، محیطزیست و اکوسیستم، کاهش آلایندههای محیطی (شیمیائی، صنعتی، ژنتیکی) بویژه در محیطزیست و کشتبوم اطراف بنا گردیده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این نشست میتوانید اینجا (گزارش سایت خبرگزاری ایانا) را کلیک کنید.