گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

زیر مجموعه پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف

گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

زیر مجموعه پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف

گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی

پژوهشگران عضو گروه نوآوری و کسب و کار اجتماعی پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه صنعتی شریف، اینجا از فکرها و دل نوشته هایشان راجع به فعالیت ها و هدف های گروه می گویند. مطالب منعکس شده در این وبلاگ، به هیچ وجه منعکس کننده دیدگاه رسمی گروه نیست و بیان کننده نظرات شخصی نویسندگان است.
برای ارتباط با ما به این آدرس ایمیل بزنید:
socialristip@gmail.com

کانال تلگرام کسب و کار اجتماعی

سامانه آموزشی سرو

خبرنامه کارآفرینی اجتماعی حرکت

خبرنامه حرکت یک

شماره های پیشین

به فهرست دریافت کنندگان خبرنامه کارآفرینی اجتماعی «حرکت» بپیوندید.

عضویت در خبرنامه

دو دیدگاه در مورد کارآفرینی اجتماعی

چهارشنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۸ ق.ظ

بسم الله الرحمن الرحیم

در ادامه مطلب قبل در مورد کارآفرینی اجتماعی، در این مطلب، دو دیدگاه در مورد کارآفرینی اجتماعی، ارائه می‌گردد. البته تعاریف دیگری نیز در مورد کارآفرینی اجتماعی وجود دارد که در مطالب بعدی آورده خواهد شد.

یک دیدگاه در مورد کارآفرینی اجتماعی، مکتب " بنگاه اجتماعی " است. در این دیدگاه، استفاده از کسب و کار (تجارت) به عنوان ابزاری برای پایداری تحقق ماموریت اجتماعی، الزامی است. خیریه‌هایی که فعالیت اجتماعی انجام می‌دهند با این دیدگاه کارآفرینی اجتماعی محسوب نمی‌شوند مگر آنکه در فعالیت‌های خود به کسب درآمد بپردازند. دیدگاه دوم به کارآفرینی اجتماعی، مکتب " نوآوری اجتماعی " است. در این دیدگاه، نوآوری و توسعه روش‌های جدید و بهتر برای برطرف کردن مشکلات اجتماعی، لازمه کارآفرینی اجتماعی است. در این مکتب، جمله‌ای از بیل درایتون (Bill Drayton) بنیانگذار آشوکا (Ashoka) معروف است که می‌گوید: " نوآوری، لازمه کارآفرینی اجتماعی است نه درآمدزایی ". در این مکتب یک خیریه که از طریق هدایا و کمک‌های مردمی، تامین مالی می‌شود در صورتیکه برای حل بهتر مشکلات اجتماعی، نوآورانه عمل بکند کارآفرین اجتماعی، محسوب می‌شود ولی یک سازمان که از طریق ابزارهای تجاری، مشکلات اجتماعی را برطرف می‌کند اگر نوآور نباشد، کارآفرین اجتماعی، محسوب نمی‌شود. گرچه این دو دیدگاه با یکدیگر تفاوت دارند ولی برطرف کردن مشکلات اجتماعی وجه اشتراک این دو دیدگاه و همه‌ی تعاریف ارائه شده از کارآفرینی اجتماعی است. 

  • رضا طبیب زاده

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی